magazín

Zeleninová polévka s červenou čočkou a jáhlami: Nejenže zahřeje, ale prospěje i imunitě

PR články

Toto je perfektní recept na rychlou večeři, během sychravých dní. Zasytí, zahřeje a budete se po ní cítit fit. Tento malý bonus navíc se také počítá, no ne?

Nepřehlédněte: Oběd do 30 minut: Vyzkoušejte Cuketové-rajčatové špagety

Na polévku potřebujeme:
2 mrkve
1 petržel
1 cibule
2 hrsti červené čočky
hrst jáhel
1 l vody
0,5 l zeleninového vývaru
čerstvá nať (petržel, celer, magi) + sušená pískavice, oregano, kmín, sůl
olivový olej a ghee

postup:
Mrkev a petržel nastrouháme nahrubo.

Do hrnce dáme trochu olivového oleje a ghee másla (poměr 1: 1) a pár minut opečeme nastrouhanou zeleninu, přidáme trochu pepře a bylinek.

Zalijeme vodou (vývarem), přidáme cibuli a čerstvou nať.

Uvedeme do varu, vsypeme červenou čočku a jáhly. Vaříme 15 minut, podle chuti přidáme sůl a podáváme.

aktualityaktuality
PR články

Mohlo by Vás zajímat

Redakční výběr